- 1 кг картофи
- 1 малка главичка червено цвекло
- 3 моркова
- 1/2 главичка лук
- 1 малка консерва сладка царевица
- 5 с.л. зехтин
- 2 с.л. оцет
- сол
- 1 кофичка гъсто кисело мляко
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. майонеза
- сол
- 1 по-малка глава броколи
- 3 с.л. вегета
- маслини
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на едри кубчета. Лукът се нарязва на ситно. Морковите и цвеклото се обелват, измиват и настъргват на едро ренде. Прибавя се отцедената царевица и подправките. Всичко се разбърква добре.
Броколито се измива и накъсва на розички. Слага се около 1 литър вода (може и повече - зависи колко е количеството броколи) да кипне. Прибавят се вегетата и броколито. Ври около 5 мин - не трябва да се разварява. Времето на варене зависи от големината на розичките. Ако са по-големи, може да поврят повече. Броколито се отцежда.
Салатата се сервира в чиния, украсява се с маслини и броколи. В сосиера се поднася добре разбитият дресинг за поливане на салатата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар