вторник, 22 февруари 2011 г.

ЗИМНА САЛАТА



  • 1 кг картофи 
  • 1 малка главичка червено цвекло
  • 3 моркова
  • 1/2 главичка лук
  • 1 малка консерва сладка царевица
  • 5 с.л. зехтин
  • 2 с.л. оцет
  • сол
      За дресинга:
  • 1 кофичка гъсто кисело мляко
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. майонеза
  • сол
      За украса:
  • 1 по-малка глава броколи
  • 3 с.л. вегета
  • маслини
       Картофите се сваряват, обелват и нарязват на едри кубчета. Лукът се нарязва на ситно. Морковите и цвеклото се обелват, измиват и настъргват на едро ренде. Прибавя се отцедената царевица и подправките. Всичко се разбърква добре.
       Броколито се измива и накъсва на розички. Слага се около 1 литър вода (може и повече - зависи колко е количеството броколи) да кипне. Прибавят се вегетата и броколито. Ври около 5 мин - не трябва да се разварява. Времето на варене зависи от големината на розичките. Ако са по-големи, може да поврят повече. Броколито се отцежда.
      Салатата се сервира в чиния, украсява се с маслини и броколи. В сосиера се поднася добре разбитият дресинг за поливане на салатата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар