- 1 пилешки фенер или супник (шийки)
- 1 глава лук
- 1/4 малка глава целина
- 1 морков
- 1 зелена чушка
- 5 с.л. олио
- 1/2 ч.л. чубрица
- щипка черен пипер
- 1 шепа фиде
- 1 домат от консерва
- 1 яйце
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. брашно
- 1 каф.л. сушена целина
- 1 каф.л. сушен магданоз
- черен пипер
- сол на вкус
Фенерът (супникът) се сварява и се отделят късчетата месо.
В тенджера се задушават ситно нарязаните лук, морков, чушка, целина. Долива се прецеденият бульон и намачканият домат. Чорбата се подправя с черен пипер и чубрица и се оставя да къкри на намален котлон докато се сварят зеленчуците. Пуска се фидето и пилешкото месо, ако е необходимо се долива вода. Добавят се и останалите подправки. Ври докато се приготви застройката от разбитото с малко вода яйце, киселото мляко и брашното. При непрекъснато бъркане се изсипва в супата, разбърква се няколко пъти и е готова за сервиране.
Сервира се с лимонов сок или резенче лимон - за подправяне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар