сряда, 16 февруари 2011 г.

ПИЛЕШКА ЧОРБА


  • 1 пилешки фенер или супник (шийки)
  • 1 глава лук
  • 1/4 малка глава целина
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • 5 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • щипка черен пипер
  • 1 шепа фиде
  • 1 домат от консерва
  • 1 яйце
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. брашно
  • 1 каф.л. сушена целина
  • 1 каф.л. сушен магданоз
  • черен пипер
  • сол на вкус
       Фенерът (супникът) се сварява и се отделят късчетата месо.
      В тенджера се задушават ситно нарязаните лук, морков, чушка, целина. Долива се прецеденият бульон и намачканият домат. Чорбата се подправя с черен пипер и чубрица и се оставя да къкри на намален котлон докато се сварят зеленчуците. Пуска се фидето и пилешкото месо, ако е необходимо се долива вода. Добавят се и останалите подправки. Ври докато се приготви застройката от разбитото с малко вода яйце, киселото мляко  и брашното. При непрекъснато бъркане се изсипва в супата, разбърква се няколко пъти и е готова за сервиране.
     Сервира се с лимонов сок или резенче лимон - за подправяне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар