- 1 пакет бутер тесто Бела
- 2 кренвирша
- 20 маслини без костилка
Съвсем леко с къдрав нож се замазва краят, за да не се развива при печенето (без да се натиска). С остър нож се правят 2-3 резки на повърхността на бутерките. Подреждат се върху хартия за печене в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса до зачервяване.
От останалото тесто се режат тънки ленти с ширина 1 см и дължина около 6-7 см. Навиват се на охлювче без много да се притискат. Върху всяко охлювче се забожда и леко настисва кръгче маслинка.
Пекат се по същия начин като кренвиршките. Хубаво е да се подредят преди печене на разстояние не повече от 1 пръст, за да не се развият много при бухването.
Останалото тесто се реже на лентички с ширина 3 см и дължина 6-7 см. Парченцата се превъртат 2 пъти и се пекат до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар