понеделник, 21 февруари 2011 г.

ВИНЕН КЕБАП СЪС СЪРЦА


  • 4 свински сърца
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 каф.л. черен пипер
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 1 дафинов лист
  • 3 с.л. брашно
      Сърцата се измиват много добре с вода, слагат се в тенджера под налягане, посоляват се и се заливат с вода. От момента на завиране врят под налягане 1 час.
      В тенджера се сипва олиото и ситно нарязаните лук и чесън. След като се позапържат, се слагат брашното и чирвиният пипер - разбъркват се няколко пъти, за да не загори пиперът. Сипва се 1 чаша от бульона, в който са вряли сърцата и ястието се дръпва от котлона, докато всичко се разбие много добре - да няма бучки. Връща се тенджерата на котлона и се долива още бульон, виното и останалите подправки. Сърцата се нарязват на хапки, като аортите се отстраняват, прибавят се в бульона. Котлонът се намалява и ястието къкри 10-15 мин, като се бърка, за да не загори.
     Сервира се с гарнитура ориз или картофено пюре. По желание може да се поръси с прясно нарязан магданоз.

1 коментар:

  1. Видях рецептата.Гони ме сантимента от моето детство/времето на купонната система\.Баба слагаше и гъби/растяха в изобилие край оризарната\.Ставаше.....нямам думи.Та благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване