- 1 пакет бутер тесто (800 г)
- 150 сирене
- 1 яйце
Бутер тестото се размразява. Реже се на квадрати със страна приблизително 7-8 см. Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцето. От тази смес се слага по 1 ч.л. във всеки квадрат.
Квадратите се сгъват през диагонала, краищата се натискат с вилица, а с остър нож се правят 2 малки прореза на гладката част. Така получените триъгълници се редят на малко разстояние един от друг върху пекарска хартия.
Бутер-баничките се пекат в предварително загрята фурна на 220-230 градуса до порозовяване. По желание преди печенето може да се намажат с жълтък, разбит с 1 лъжица вода, за по-хубав цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар