сряда, 27 април 2011 г.

ЯХНИЯ С ЛУКЧЕТА


  • 500 г шарено свинско месо
  • 20 малки глави лук
  • 3-4 домата от консерва
  • 2 моркова
  • 4 ски.идки чесън
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1 дафинов лист
  • 1 каф.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • сол
      Месото се нарязва на порционни парчета и се запържва в олиото. Добавят се почистените цели лукчета и морковите, нарязани на кръгчета - внимателно, за да не се разпаднат се запържват за около 4-5 минути. Всичко се изсипва в дълбока тава. Слагат се подправките. Брашното се размива във вода и също се добавя. Всичко се разбърква добре и се залива с вода, колкото почти да покрие лукчетата и месото.
     Пече се на 250 градуса половин час. Разбърква се внимателно. Желателно е отгоре да са лукчетата, за да получат кафеникава коричка. Яхнията се връща отново във фурната и се пече още половин час на същата температура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар