- 500 г шилешко месо
- 3 скилидки чесън
- 1 каф.ч. олио
- 2 връзки пресен лук
- 2 домата от консерва
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. вегета (по възможност домашно правена)
- 1 ч.л. натурално нишесте
- 1 ч.ч. ориз
- сол
Шилешкото месо се почиства от тлъстини и ципи, измива се, нарязва се на хапки и се запържва в половината от олиото. Добавят се нарязаните на филийки скилидки чесън, посолява се. След двайсетина минути се долива малко вода и се оставя да се свари. Аз го сложих в тендежра под налягане и от момента на слагане на тапата вря 30 минути.
След като месото е готово, се добавят извитият и нарязан на не много ситно пресен лук, доматите и останалите подправки. Ако е необходимо се долива малко вода. Яхнията къкри още около 15 минути. Накрая нишестето се размива в съвсем малко вода и се сипва в ястието,оето се разбърква и е готово.
Отделно оризът се запържва в останалото олио. Посолява се и се залива с вода два пръста над ориза. Пече се в силна фурна докато поеме водата. Оставя се захлупен да се задуши.
В чиния се разпределя порция ориз и върху него в средата - от яхнията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар