- 2 големи свински котлета без кост (около 400 г)
- 100 - 150 г варено или печено пилешко месо (или някакъв колбас)
- 2 кисели краставички
- 2 триъгълничета топено сирене
- 2 стръка пресен лук
- 2 средно големи гъби
- 1 каф.л. универсална подправка за скара
- 2 с.л. соев сос
- 3 с.л. олио
- сол
- 5 средно големи гъби
- 10 г масло
- 1 кубче гъбен бульон
- 100 мл бяло вино
- 100 мл прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 1 каф.л. черен пипер
Месото се начуква от двете страни, за да се изтъни. Овкусява се (отново от двете страни) с подправките. Двата котлета се слагат един до друг и по дължина се разпределя плънката: ситно нарязаниет пресен лук, топеното сирене - на парченца, гъбите и икселите краставички - нарязани на ситно, пилешкото месо (колбасът) - на кубчета (аз използвах малко месо от варено пиле) и щипка сол. Котлетите се свиват на руло. Така полученото руло се увива с конец, за да не се разпадне при печенето. Слага се в тавичка и се полива с олиото. Така престоява няколко часа в хладилника.
Пече се на 230-250 градуса около половин час. Изважда се и внимателно се отстраняват конците. Отгоре се нареждат парченца тънко нарязан кашкавал. Слага се във фурната за още 5 минути - колкото да се поразтопи кашкавалът.
Реже се на порционни парчета цялото руло, като се внимава да не изпадне плънката.
За соса гъбите се режат на тънки филийки и се запържват в маслото. Брашното се размива в прясното мляко. Добавят се всички останали продукти. Сосът се бърка на слаб огън, докато се посгъсти (ако е необходимо се долива малко вода). С него се поливат парчетата руло при сервиране или се поднася отделно в сосиера.
Пече се на 230-250 градуса около половин час. Изважда се и внимателно се отстраняват конците. Отгоре се нареждат парченца тънко нарязан кашкавал. Слага се във фурната за още 5 минути - колкото да се поразтопи кашкавалът.
Реже се на порционни парчета цялото руло, като се внимава да не изпадне плънката.
За соса гъбите се режат на тънки филийки и се запържват в маслото. Брашното се размива в прясното мляко. Добавят се всички останали продукти. Сосът се бърка на слаб огън, докато се посгъсти (ако е необходимо се долива малко вода). С него се поливат парчетата руло при сервиране или се поднася отделно в сосиера.
Маги, много вкусно изглежда това руло!
ОтговорИзтриване