- 20 листчета киселец
- 5-10 листа лапад (зависи от големината)
- 1 малка глава лук
- 2 стръка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 2 картофа
- 1 шепа (1 топка) фиде
- 1 домат от консерва
- 1 каф.ч. олио непълна
- 1 с.л. брашно
- 1 чаша кисело мляко
- сол
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в олиото. Лападът се почиства от жилките и заедно с киселеца се измива. Нарязват се на ситно и се прибавят при лука. Картофите се обелват и нарязват на дребни кубчета и също се пускат в супата. Долива се вода. Прибавят се намачканият домат и сол. Всичко ври, докато картофите станат готови.
Фидето се пуска във врящата супа. Ако е необходимо се долива още вода. Брашното се разбива с малко вода и киселото мляко и при непрекъснато бъркане се добавя. Щом кипне, супата е готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар