- 3 яйца
- 10 с.л. с връх брашно
- 1 ч.л. сол непълна
- 150 г телешки салам
- 100 г сирене
- 3 с.л. маргарин
- 1 с.л. ленено семе
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1 ч.л. сода
Яйцата се разбиват. Содата се разтваря в киселото мляко. Саламът се настъргва на едро ренде, а сиренето се натрошава. Всички продукти се смесват. Полученото тесто се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене и се поръсва с лененото семе.
Тутманикът се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса около 40 минути.
Ох,Маги! Не си човек ти!...Такъв глад ме мъчи, и се изтезавам да гледам в блога ти....и от всичко ми се иска....
ОтговорИзтриванеХубав ден с много усмивки!
Нора
Ох, и мен ме мъчи този проблем - все съм си гладна. Пък като все готвя, как да не пробвам...
ОтговорИзтриванеМаги,много вкусен изглежда тутманикът,харесва ми!
ОтговорИзтриванеМмммм, много е апетитно!
ОтговорИзтриване