- 1 пакет кори за баница
- 500 г кайма
- 1 стрък праз
- 1 ч.л. чубрица
- 1 каф.л. кимион
- сол
- 1 каф.ч. олио
- 2 яйца
- 400 мл газирана вода
- щипка сол
В 4-5 с.л. от мазнината се задушава ситно нарязаният праз. След 2-3 минути се прибавя и каймата заедно с подправките. Бърка се с леко намачкване, докато каймата стане на трохи и промени цвета си.
В намазана с олио тава се реди 1 кора, намазва се с 1 лъжица олио, пак кора, олио, кора и се разпределят около 3 с.л. плънка. По същия начин се слагат 3 кори и пак плънка. Така се продължава, докато свърши плънката, като се завършва с кори отгоре.
Баницата се нарязва на порционни парчета. Яйцата се разбиват, добавясе газираната вода и солта. С тази смес се полива навсякъде баницата.
Пече се на 200 градуса около 40 минути - да се зачерви отгоре. Като се извади, се покрива с кърпа за десетина минути, след което се сервира топла.
Може да се поднесе с таратор.
Може да се поднесе с таратор.
Изкушавам се и в най-скоро време ще я пробвам тази баница .
ОтговорИзтриванеТолкова вкусно звучи и изглежда :))
Поздрави!
Правила съм нещо подобно по рецепта на Берина и ми е много вкусно!
ОтговорИзтриванеМаги,баницата ти е станала чудна и златиста!
Благодаря , момичета, и у нас се хареса много.
ОтговорИзтриване