понеделник, 11 април 2011 г.

КРЕМ СУПА С КОПРИВА


  • 3 с.л. сушена коприва (4-5 шепи прясна)
  • 2 големи картофа
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. домашна вегета
  • 1 ч.л. червен пипер
  • бучка масло
  • сол
      За застройката:
  • 2 с.л. брашно
  • 1 кофичка кисело мляко
      Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват на едри парчета. Посоляват се, добавя се вегетата и копривата, ако е прясна. Заливат се с вода, колкото да ги покрие. Сваряват се и  пасират.
      Супата отново се слага на котлона. Добавят се подправките и копривата, ако е сушена. При непрекъснато бъркане се изсипва и разбитата застройка. Ако е необходимо се долива още вода. Щом кипне, е готова.
     Може да се направи и по-редичка и да се сервира в чаша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар