- 3 с.л. сушена коприва (4-5 шепи прясна)
- 2 големи картофа
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. домашна вегета
- 1 ч.л. червен пипер
- бучка масло
- сол
- 2 с.л. брашно
- 1 кофичка кисело мляко
Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват на едри парчета. Посоляват се, добавя се вегетата и копривата, ако е прясна. Заливат се с вода, колкото да ги покрие. Сваряват се и пасират.
Супата отново се слага на котлона. Добавят се подправките и копривата, ако е сушена. При непрекъснато бъркане се изсипва и разбитата застройка. Ако е необходимо се долива още вода. Щом кипне, е готова.
Може да се направи и по-редичка и да се сервира в чаша.
Няма коментари:
Публикуване на коментар