- 4 яйца
- 10 с.л. захар
- 5 с.л. с връх брашно
- 4 с.л. олио
- 2 ванилии
- 20-25 вишни без костилка (замразени)
- 2 с.л. пудра захар
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното , ванилията и олиото и всичко се разбърква добре.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към жълтъчената смес. Всичко се разбърква с лъжижа внимателно отгоре надолу.
Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма. Отгоре се разпределят вишните (които потъват). Пече се в долната част на предварително загрята фурна на 150 - 160 градуса за около 40 минути - коричката да покафенее, но се внимава и да не изгори. Оставя се на леко отворена фурна за десетина минути и след това се изважда.
Когато изстине, се обръща и се поръсва с пудрата захар.
Маги, много изкушаващ сладкиш. Имам вишни, които много обичам и ще пробвам да го направя. Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер
Нора
Много добро предложение, подходящо за сезона, ще се пробва:)Благодаря за идеята!Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеНе е ли малко брашното? Само 5 супени лъжици!??
ОтговорИзтриване