четвъртък, 12 януари 2012 г.

ГЪБЕН СОС



  • 5 гъби печурки (или 3 сърнелки)
  • 1 тънък стрък праз
  • 1 жълтък
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 3 с.л. олио
  • 5 с.л. брашно
  • 1/2 лимон
  • сол
  • черен пипер
      В олиото се запържват празът, нарязан на тънки пръстенчена и гъбите - на филийки. Жълтъкът се разбива с подправките, брашното и млякото. Изсипва се при гъбите при непрекъснато бъркане. Сосът се бърка докато се сгъсти - ако е много гъст, се добавя малко вода.
     Когато е готов, се подправя със сока на лимона. Подходящ е за меса.

4 коментара:

  1. Винаги съм мислила, че е по-трудно и сложно да се направи такъв сос :) Благодаря за рецептата! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз правя подобно сосче, но за праз не се бях сещала, сигурна съм че е интересен на вкус! Поздравления Маги, изглежда страхотно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, момичета, за милите думи

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубав сос се получи. Благодаря!! :))
    Т. Георгиева

    ОтговорИзтриване