- 5 гъби печурки (или 3 сърнелки)
- 1 тънък стрък праз
- 1 жълтък
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 3 с.л. олио
- 5 с.л. брашно
- 1/2 лимон
- сол
- черен пипер
В олиото се запържват празът, нарязан на тънки пръстенчена и гъбите - на филийки. Жълтъкът се разбива с подправките, брашното и млякото. Изсипва се при гъбите при непрекъснато бъркане. Сосът се бърка докато се сгъсти - ако е много гъст, се добавя малко вода.
Когато е готов, се подправя със сока на лимона. Подходящ е за меса.
Винаги съм мислила, че е по-трудно и сложно да се направи такъв сос :) Благодаря за рецептата! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеИ аз правя подобно сосче, но за праз не се бях сещала, сигурна съм че е интересен на вкус! Поздравления Маги, изглежда страхотно :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета, за милите думи
ОтговорИзтриванеМного хубав сос се получи. Благодаря!! :))
ОтговорИзтриванеТ. Георгиева