- 300 г пушени свински гърди без кост или бекон
- 1 кг картофи
- 200 г замразен грах
- 1 глава лук
- 1 ч.л. сминдух
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 каф.л. черен пипер
- сол
- 1/2 каф.ч. олио
- 1 с.л. натурално нишесте
Картофите се обелват и се нарязват на парченца (големина колкото за една хапка). Разпределят се в тава. Поръсват се с подправките и олиото и се заливат с 1 и половина чаша вода. Пекат се на 220 градуса около около 30-40 мин (зависи от картофите) - трябва да са почти готови.
Картофите се изваждат от фурната. Добавя се замразеният грах. В една чаша вода се разтваря нишестето и се изсипва равномерно при картофите. Всичко се разбърква добре. Ако сосът е малко и много се сгъсти се долива още малко вода. Отгоре се подреждат пушените гърди, нарязани на тънки филийки. Ястието се пече още 15-ина минути на 220 градуса.
МАГИ, тези пушени гърди си представям с какъв аромат са направили картовките.
ОтговорИзтриванеМного вкусно браво!
Прегръдки!
Много апетитно предложение, Маги! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета!
ОтговорИзтриване