Рецептата е за голяма доза.
- 1 голяма глава от сьомга
- 1 глава от шаран
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 голям картоф
- 3-4 гъби печурки
- шепа фиде
- 1 жълтък
- 2 с.л. брашно
- 100 мл готварска течна сметана
- 1 дафинов лист
- 1 каф.л. черен пипер
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. сушен дивисил (2 стръка пресен)
- 1 ч.л. сушена целина (5-6 листчета прясна)
- сол
В подсолена вода се сваряват рибените глави. Отделя се месото от тях. Бульонът се прецежда.
В подсолена вода се сваряват рибените глави. Отделя се месото от тях. Бульонът се прецежда.
В олиото се задушават ситно нарязаните лук и морков. Заливат се с бульона. Добавят се ситно нарязаният картоф и подправките без целината и дивисила. Когато зеленчуците са сварени, се слагат фидето, рибните парченца и зелените подправки. Яйцето се разбива с брашното и малко вода. Прибавя се сметаната и по малко се долива от горещата супа - да се уеднакви температурата. Супата се застройва със затоплената сметанова застройка. Поднася се с резен лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар