- 1 пушен свински джолан с кожа
- 500 г едър бял боб
- 2 сушени червени чушки
- 1 глава лук
- 7 с.л. олио
- 2 намачкани домата от консерва
- 1 ч.л. с връх червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. джоджен
- 1/2 каф.ч. олио
- сол
Бобът се накисва от предния ден. На следващия ден водата се изхвърля. Добавят се подправките, нарязаният на не много ситно лук и чушките, почистени от семето - цели. Всичко се залива с вода и се разбърква. В средата се поставя джоланът цял, така че да е на дъното, а отстрани и отгоре да е бобът. Долива се още вода и олиото - да покрие добре всички продукти.
Пече се на 200 градуса час и половина до 2 часа. Ако е необходимо, се долива още вода.
МАГИ , днес ме размазахте всички с любимите ми ястия ,и твоето е едно от тях.
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда и така на гъстичко както го обичам.
Прегръдки и хубав ден!
Наистина вкусни ястия навсякъде-и както си е обед,бих си хапнала 1 порцийка.
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Много апетитно изглежда, Маги! Приятна неделя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета, за милите думи.
ОтговорИзтриване