- 1 пакет спагети
- 1 кубче телешки бульон от кости
- 1 ч.л.захар
- 1 пакетче (250 г) кайма
- 1 1/2 ч.ч. консервирани домати
- 2 с.л. брашно
- 1 стрък босилек
- щипка чубрица
- 2-3 скилидки чесън
- 200 г кашкавал
- сол на вкус
В тенджерка се кипват доматите и котлонът се намалява. Прибавят се захарта, сол на вкус и 1/2 ч.ч. вода. Доматите къкрят около 10 минути, след което се добавя смачканият чесън и ситно нарязаният босилек. Отделно брашното се разтваря в 1/2 ч.ч. вода и също се сипва при доматите. При непрекъснато бъркане сосът ври, докато се посгъсти.
В метална чиния с 5 с.л. вода се размачква каймата, прибавя се чубрицата и сместа се запържва на котлона при непрекъснато бъркане за десетина минути.
В голяма тенджера се сипва водата за спагетите, сол и бульонът. След завирането на водата се слагат спагетите и врят 10 мин. Котлонът се изключва, а спагетите остават там още 10 мин. Отцеждат се.
Сервират се спагети, отгоре сос обилно, кайма в средата и накрая се поръсва кашкавалът.
Няма коментари:
Публикуване на коментар