понеделник, 24 януари 2011 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА НА ФУРНА



  • 1 пакет пилешки дробчета
  • 1 глава лук
  • 4 печени белени червени чушки
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • 2 с.л. брашно
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 каф.ч. олио
  • сол
  • магданоз за поръсване
      Дробчетата се измиват добре с гореща вода.
      В тава се сипва олиото и се слага да се сгорещи във фурната. След това се поставят дробчетата, лукът, нарязан на полумесеци и чушките - на по-едри парчета. Поръсва се с подправките и се слага във фурната на 220 градуса. През десетина минути се разбъркват. Така се пекат около 40 мин., след което се изваждат, поръсват се с брашното и ситно нарязаните пресен лук и чесън. Разбъркват се и се допичат още 5-10 мин.
     При сервирането се поръсват със ситно нарязан магданоз.

3 коментара:

  1. Mila Magi, napravich tazi recepta,stana mnogo vkusno- blagodarya Vi.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен ти е блога Маги имаш и мног готини идеи утре ще пробваме тези вкусотийки с дробчетата

    ОтговорИзтриване
  3. Първо, обаче, се накисват в студена вода. А иначе е много вкусно.

    ОтговорИзтриване