- 1 пакет пилешки дробчета
- 1 глава лук
- 4 печени белени червени чушки
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. чубрица
- 2 с.л. брашно
- 2 стръка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 1 каф.ч. олио
- сол
- магданоз за поръсване
Дробчетата се измиват добре с гореща вода.
В тава се сипва олиото и се слага да се сгорещи във фурната. След това се поставят дробчетата, лукът, нарязан на полумесеци и чушките - на по-едри парчета. Поръсва се с подправките и се слага във фурната на 220 градуса. През десетина минути се разбъркват. Така се пекат около 40 мин., след което се изваждат, поръсват се с брашното и ситно нарязаните пресен лук и чесън. Разбъркват се и се допичат още 5-10 мин.
При сервирането се поръсват със ситно нарязан магданоз.
Mila Magi, napravich tazi recepta,stana mnogo vkusno- blagodarya Vi.
ОтговорИзтриванеСтрахотен ти е блога Маги имаш и мног готини идеи утре ще пробваме тези вкусотийки с дробчетата
ОтговорИзтриванеПърво, обаче, се накисват в студена вода. А иначе е много вкусно.
ОтговорИзтриване