- 4 едри скумрии
 - 1 голям лимон
 - 5-6 стръка мащерка
 - 1 ч.л. риган
 - 2 скилидки чесън
 - 1/2 консерва домати на кубчета
 - зехтин
 - сол
 - черен пипер
 
       Рибите се почистват и измиват. Осоляват се отвън и отвътре. Правят няколко прореза по диагонал от едната страна на всяка риба. На дъното на тава се поръсват зехтин, пипер, мащерка, риган и наситнен чесън. Подреждат се рибите. Във всеки прорез и в коремната кухина се слегат резени лимон, срязани на две. Между прорезите рибите се поливат с доматите. Поръсватсе със зехтин. Пекат се около 40 минути на 220 градуса - да се позачервят.


Няма коментари:
Публикуване на коментар