вторник, 8 февруари 2011 г.

РАЗНИ ЕВТИНИ БУТЕРКИ



  • 1 пакет бутер тесто Бела
  • 2 кренвирша
  • 20 маслини без костилка
      Половината от бутер тестото се разрязват на правоъгълници или квадрати (няма значение) с размер на едната страна приблизително 7 см - толкова ще е дълъг кренвиршът. Кренвиршите се разрязват напреко на три части, а по дължина - на 4 ивици. Слага се по една ивица на квадрат бутер тесто и се завива на руло.

      Съвсем леко с къдрав нож се замазва краят, за да не се развива при печенето (без да се натиска). С остър нож се правят 2-3 резки на повърхността на бутерките. Подреждат се върху хартия за печене в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса до зачервяване.

     От останалото тесто се режат тънки ленти с ширина 1 см и дължина около 6-7 см. Навиват се на охлювче без много да се притискат. Върху всяко охлювче се забожда и леко настисва кръгче маслинка.

     Пекат се по същия начин като кренвиршките. Хубаво е да се подредят преди печене на разстояние не повече от 1 пръст, за да не се развият много при бухването.
    Останалото тесто се реже на лентички с ширина 3 см и дължина  6-7 см. Парченцата се превъртат 2 пъти и се пекат до зачервяване.




Няма коментари:

Публикуване на коментар