четвъртък, 3 февруари 2011 г.

КРЕМ-СУПА


Рецептата е за голяма тенджера - двойна доза.
  • 5 средни по големина картофа
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 10 розички броколи
  • 40 г масло
  • 1 л прясно мляко
  • сол на вкус
  • 5 стръка целина
  • 10 стръка магданоз
      Зеленчуците се почистват и нарязват на едри парчета. Посоляват се и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Сваряват се.
      Сварените зеленчуци се пасират и към тях се прибавят маслото, прясното мляко и ако е необходимо, още вода и сол. Супата се слага отново на котлона докато кипне, като от време на време се разбърква, за да не загори. Накрая се слагат и ситно нарязаните подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар