четвъртък, 21 юли 2011 г.

ПЪРЖЕН ЧЕРЕН ДРОБ


  • 500 г черен дроб
  • 7 иглички розмарин
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 1 щипка риган
  • 1 щипка кориандр
  • 1 щипка чесън на прах
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч.л. пикантина
  • 5 с.л. прясно мляко
  • сол
  • брашно и олио за пърженето


      Дробът се нарязва на порционни парчета (при пърженето се свива) с дебелина окол 1 см. В подходящ съд се слагат всичко подправки и в тях се овалват добре парчетата дроб. Оставя се в хладилника за няколко часа.
     Дробът се овалва в брашно и се пържи в сгорещеното олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар