четвъртък, 13 октомври 2011 г.

РУЛАДИНИ


  • 700 г свинско контрафиле
  • 1 кренвирш
  • 2 моркова
  • 50 г топено пушено сирене
  • 10-ина големи листа спанак
  • 2 с.л. сушени манатарки
  • 1 каф.ч. готварска сметана
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 каф.ч. олио
  • бял пипер
  • сол
      От месото се оформят големи ържоли, които се начукват, за да се изтънят.
      Морковите се обелват и нарязват напряко на две, а по дължина на 4 части. Запържват се в олиото. Всяко парче месо се посолява и поръсва с пипер. Покрива се с 2-3 листа спанак. В средата се слага парче кренвир, топено сирене и моркови. Навива се на руло и се защипва с клечки за зъби.
     Руладините се запържват в олиото от всички страни. Подреждат се в тавичка и внимателно се отстраняват клечките. Запичат се в силна фурна за десетина минути.
    Предварително накиснатите в малко гореща вода манатарки заедно с водата, сметаната, пипер, сол, 1 с.л. олио и брашното се разбиват. Слагат се на котлона и при непрекъснато бъркане се изчаква да кипнат. С този сос се поливат руладините при сервиране.

 
     

4 коментара:

  1. Много добре са се получили Роладините ти Маги.Сосчето е много примамливо и апетитно.
    Прегръдки и спокоен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно изглеждат тези руладини!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, момичета, от мене приятни събота и неделя.

    ОтговорИзтриване