сряда, 9 ноември 2011 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ СЪС СЪРНЕЛИ



  • 5-6 големи картофа
  • 5 сърнели
  • 1 глава лук
  • 10-12 розички броколи
  • 50 г кашкавал
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 1 с.л. масло
  • олио
  • сол
  • черен пипер
      Картофите се обелват и срязват на две по дължина. Варят се в подсолена вода заедно с бульона. Внимава се да не се преварят. В края на варенето се слагат розичките броколи за 3-4 минути.
     Отделно в малко олио и маслото се запържва лукът до златисто. Добавят се сърнелите, нарязани на ситно. Овкусяват се със сол и черен пипер. Задушават се около 5 минути.
      В намаслена тавичка се подреждат половинките картофи. Ако трябва се отрязва малко капаче, за да не се поклащат. Леко се издълбава дупка с помощта на чаена лъжичка. Пълнят се със задушените лук и гъби. Отстрани се бодва розичка броколи. Слага се парченце кашкавал. Поръсват се с олио и се запичат за десетина минути в силна фурна.

     

4 коментара:

  1. Много апетитно изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  2. МАГИИИИ, СИГУРНО Е МНОГО ВКУСНО ?
    Сърнела имам консервирана и ще се възползвам от рецептата със сигурност.
    ПРЕГРЪДКИ И ХУБАВА ВЕЧЕР!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта,Маги!
    Пак си поглезила мъжете у вас!
    А при мен те чака награда!

    Поздрави и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Еликсир, много се радвам на награди. Идвам на гости при теб.

    ОтговорИзтриване