четвъртък, 24 ноември 2011 г.

СМЕТАНОВ КРЕМ КАРАМЕЛ


  • 1 л течна готварска сметана
  • 5 яйца
  • 1 пълна ч.ч. захар
  • 8-10 ч.л. захар (колкото са чашките)
  • 2 ванилии
      Дозата е за около десетина чашки за крем карамел.
     Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се ванилията и сметаната и отново се разбива всичко за 1-2 мин.
      Във всяка чашка се слага по едан лъжичка захар да се карамелизира на котлона. Чашките се подреждат в тава. Разпределя се яйчената смес. Сипва се вода (около 1-2 пръста) в тавата.
     Крем карамелът се пече в предварително загрята фурна, в долната част,  на 150 градуса докато покафенее отгоре (около 40 минути). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар