сряда, 22 февруари 2012 г.

ПЕЧЕНА ПЛЕШКА



  • 1 - 1.5 кг свинска плешка
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 каф.л. риган
  • 1 каф.л. мащерка
  • 1 каф.л. салвия
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 каф.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. горчица
  • 2-3 с.л. олио
  • 2 с.л. соев сос
  • 3 с.л. мед


     

      Месото се натрива със сухите подправки. Слага се в голямо парче фолио и се полива с течните подправки. Завива се добре и се увива в още един пласт фолио. Трябва да е затворено отвсякъде. Така се оставя на студено да престои около 24 часа.

       Пече се на 200 градуса 2 до 3 часа - зависи от големината на плешката.



Няма коментари:

Публикуване на коментар