- 500 г кайма
- 10-на шарени чушки (червена, зелена, оранжево-жълта)
- 1 голям домат
- 4-5 скилидки чесън
- 10 стръка магданоз
- 7 с.л. олио
- 13 с.л. ориз
- 1 голяма глава лук
- чубрица
- сол
Чушките се почистват от семенната част и заедно с лука се нарязват на ситно и се запържват в олиото. След като добре се задушат, се добавя каймата и също се запържва, като се мачка непрекъснато с дървена лъжица (шпатула), за да не стане на големи буци. Добавя се и доматът - на кубчета, чесънът - на ситно.
Тази смес се изсипва в позходяща тава, подправя се, добавя се и оризът. Всичко се залива с около 600 мл вода. Пече се на 200 градуса около 30-40 минути - ястието да поеме всичката течност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар