петък, 27 юли 2012 г.

МЪФИНИ С КРЕНВИРШ И ПРЕСЕН ЛУК


  • 2 кренвирша
  • 15 с.л. с връх брашно
  • 2 с.л. грис
  • 2 яйца
  • 100 г кашкавал
  • 50 г сирене
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1 каф.ч. олио (непълна)
     Кренвиршът и лукът се нарязват на ситно. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Всички продукти се забъркват на тесто. От сместа се сипват по около 2 лъжици във формичките за мъфини, покрити с хартиени. Пекат се на 200 градуса за около 15 минути - да се зачервят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар