- 1 пуешко бутче
- 1 кг картофи
- 3 моркова
- 1 глава лук
- 1 каф.ч. олио
- 1 ч.ч. бира
- 1/2 ч.ч. вода
- мащерка
- сушена салвия
- чесън на прах
- бял пипер
- червен пипер
- сол
Бутчето се срязва на порции на машина. Овкусява се с подправките, поръсва се с олио и се оставя да престои за няколко часа до 1 ден в хладилника.
На дъното на гювеч се сипва малко олио и се подрежда месото. Отгоре се редят последователно:
- 1/2 глава лук на полумесеци
- картофите - на едри парчета
- останалият лук
- морковите на едри парчета
Всичко се посолява и овкусява отново с подправките. Полива се с останалото олио, бирата и водата. Пече се на 180-200 градуса за около 2 часа.
Чудесно изглежда, вкусно и сочно! Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани
Изтриване