- 800 г свинско контрафиле
- 1 малка тиквичка
- 1 голям морков
- 1 парченче целина
- 3 стръка пресен лук
- 3 скилидки чесън
- 150 г кашкавал
- 1 чаша червено вино
- 1/2 ч.ч. олио за пържене
- черен пипер
- бял пипер
- сол
Контрафилето се нарязва на пържоли с дебелина около 2 см. Овкусява се с черен пипер и сол. Запържва се за съвсем кратко в олиото. Подрежда се в тава.
В същата мазнина се задушават всички зеленчуци, нарязани на ситно, като последен се слага пресният лук. Подправят се с бял пипер и сол. Зеленчуците се разпределят върху месото. Сипва се виното в тавата и се покрива с алуминиево фолио.
Ястието се пече около час на 200 градуса. Фолиото се отстранява, поръсва се настърганият на едро ренде кашкавал и месото се допича още 10-на минути.
Много вкусно е при теб, Маги!
ОтговорИзтриванеМаги,невероятна гозба си приготвила,много вкусно звучи рецептата!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Какво да правим , като и през лятото понякога ни се прияжда прасешко.Чудесен вариант!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, момичета, у нас свинското е на голяма почит - мъжете не могат без него:))
Изтриване