сряда, 19 септември 2012 г.

ЗЕЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ


  • 10-15 листа спанак
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 200 мл прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. брашно (приблизително)
  • 150 мл вода
  • 1 пакетче крема сирене
  • 100 г сирене
  • 1 скилидка чесън
  • копър
  • бучка масло за мазане
      Във врящата вода се слага почистеният спанак. Оставя се за 3-4 минути, след което се пасира. Яйцето се разбива. Добавят се брашното, солта, прясното мляко и пасираният спанак. Всичко се разбива до получаването на тесто, малко по-гъсто от палачинково.
      Изпичат се палачинки с желана големина, които топли се намазват с маслото. След като изстинат, се намазват със сместа от крема сирене, настърганото сирене и копър и чесън. Завиват се на руло.
      По желание могат да се полеят с някакъв млечно-майонезен сос.

5 коментара:

  1. Маги, много интересно предложение! Благодаря ти! Ще опитам непременно! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Колоритно и витаминозно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Здрасти, много са хубави зелените палачинки. Питам се само, как не потъмняват от готвенето. Има ли тънкост тук?

    ОтговорИзтриване