- 4 яйца
- 3 с.л. брашно
- 10 с.л. захар
- 1 ванилия
- 2 с.л. олио
- 300 г вишни приблизително
- 2-3 с.л. захар за поръсване
- пудра захар за поръсване
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се ванилията, захарта, олиото и брашното и всичко се разбива добре. Накрая се прибавят и белтъците и се бърка внимателно с лъжица отгоре надолу, докато се получи пухкаво тесто.
В тава, покрита с хартия за печене се изсипва тестото. Отгоре се подреждат изчистените от костилките вишни. Поръсва се със захарта. Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса за около половин час, може и по-малко. Фурната се отваря леко и се оставя за 5-10 минути сладкишът вътре, за да не спадне.
След като поизстине, се поръсва с пудра захар.
Представям си съчетанието на пандишпановия блат и вишните - ароматно и вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!