- 1 средно голяма тиквичка
- 3 -4 гъби печурки
- 1/2 глава лук
- 1 чушка сиврия
- 2 скилидки чесън
- 1 яйце
- 150 г кисело мляко
- 2-3 с.л. лимонов сок
- 2 стръка прясна мащерка
- 10-на стръка копър
- 1/2 топка фиде
- 1 ч.л. брашно
- 5 с.л. олио
- сол
- черен пипер
Лукът се нарязва на ситно и заедно с наситнените чесън и чушка се запържват в олиото. Добавят се гъбите, нарязани на ситно и след това - тиквичките - на кубчета. Всичко се позапържва, след което се сипва вода в желано количество - зависи колко гъста искате да е супата. Всичко ври до готовност на зеленчуците - около 20 минути.
Слага се фидето и подправките. Яйцето се разбива с малко вода, брашното и киселото мляко и с получената смес се застройва супата. накрая се добавя и лимоновият сок. Бърка се още 2-3 минути на котлона и супата е готова.
Много вкусно изглежда! Ще я опитам. Поздрави!
ОтговорИзтриване