сряда, 10 юли 2013 г.

СУПА С ГЪБИ И ТИКВИЧКИ


  • 1 средно голяма тиквичка
  • 3 -4 гъби печурки
  • 1/2 глава лук
  • 1 чушка сиврия
  • 2 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 150 г кисело мляко
  • 2-3 с.л. лимонов сок
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 10-на стръка копър
  • 1/2 топка фиде
  • 1 ч.л. брашно
  • 5 с.л. олио
  • сол
  • черен пипер
      Лукът се нарязва на ситно и заедно с наситнените чесън и чушка се запържват в олиото. Добавят се гъбите, нарязани на ситно и след това - тиквичките - на кубчета. Всичко се позапържва, след което се сипва вода в желано количество - зависи колко гъста искате да е супата. Всичко ври до готовност на зеленчуците - около 20 минути.
       Слага се фидето и подправките. Яйцето се разбива с малко вода, брашното и киселото мляко и с получената смес се застройва супата. накрая се добавя и лимоновият сок. Бърка се още 2-3 минути на котлона и супата е готова.

       

1 коментар: