За кюфтетата:
- 500 г кайма
- 1 филия накиснат във вода хляб
- 1 ч.л. чубрица
- 1 яйце
- сол
- брашно за овалване
За яхнията:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- 1 корен магданоз
- 3 картофа
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. брашно
- 3 с.л. доматено пюре
- олио
- черен пипер
- магданоз
- сол
Каймата заедно с останалите продукти се омесва. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно.
В олио се задушават ситно нарязаният лук и морковът на кръгчета. Добавя се наситненият чесън, червеният пипер и брашното. Заливат се с вода. Щом заври, се пускат картофите - на едри кубчета и коренът магданоз. Когато картофите са полуготови (след около 15 минути), се сипва разтвореното във вода доматено пюре. Долива се още вода - да има къде да се потопят кюфтета, които внимателно се пускат. Не се бъркат веднага, за да не се натрошат. След десетина минути много внимателно се разбъркват. Яхнията къкри до готовност. Овкусява се с подправките. При поднасянето се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар