За тестото:
- 600 - 700 г брашно приблизително
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сушена мащерка
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 каф.ч. олио
- 1 пак.суха мая
- 300 мл топла вода
За плънката:
- 2 яйца
- 20-на стръка магданоз
- 100 г кашкавал
- 150 г сирене
От изброените продукти за тестото се замесва меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да втаса добре.
Продуктите за плънката се смесват, като сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва, а магданозът се нарязва на ситно.
От втасалото тесто се късат топки колкото малък портокал. Средата се натиска и леко изтегла, така че да се получи вдлъбнатина, в която се слага от плънката. Питките се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около половин час - да се позачервят отгоре.
Така и така съм се открехнала на магданозено меню, ще взема да замеся една доза и от твоите питчици.
ОтговорИзтриванеМного апетитна и интригуваща рецепта:)))
ОтговорИзтриване