вторник, 15 ноември 2011 г.

АВОКАДО С РИБА ТОН

       

      За 4 порции
  • 2 бр авокадо
  • 1 консерва риба тон 
  • 2 стръка пресен лук
  • 1/2 лимон
  • 2 неголеми домата
  • 2 листа китайско зеле
  • 1 с.л. с връх майонеза
  • 3 стръка магданоз
  • 1 стрък целина
  • 8 малки гъбки 
  • 4 ленти бекон
  • сол
  • черен пипер


       Гъбите се запичат в тефлонов тиган от двете дтрани. В същия тиган се запича и беконът, нарязан на тънки ленти.
       Зелените подправки и меката част на единия лист китайско зеле се нарязват на ситно. Смесват се заедно с рибата, изстисканият лимон, сол, черен пипер. Всичко добре се обърква.
      Авокадото се разделя на две по дължина, обелва се. Всяка половинка се слага в чиния, пълни се с рибената смес. Отстрани се подреждат по две гъбки, няколко лентички бекон. От другата страна - парченце китайско зеле, 3 резенчета домат.
     Майонезата се слага в пликче, на което се прави малка дупчица (пош) и така се украсява предястието.

2 коментара:

  1. Снощи си говорихме за авокадо и днес една интересна рецепта.Тази рецепта,няма начин да не е добра,продуктите са добре потбрани!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Нели, дано ти хареса

    ОтговорИзтриване