вторник, 6 декември 2011 г.

РИБЕНА ЧОРБА С ГЪБИ



Рецептата е за голяма доза.
  • 1 голяма глава от сьомга
  • 1 глава от шаран
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 голям картоф
  • 3-4 гъби печурки
  • шепа фиде
  • 1 жълтък
  • 2 с.л. брашно
  • 100 мл готварска течна сметана
  • 1 дафинов лист
  • 1 каф.л. черен пипер
  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л. сушен дивисил (2 стръка пресен)
  • 1 ч.л. сушена целина (5-6 листчета прясна)
  • сол
     

      В подсолена вода се сваряват рибените глави. Отделя се месото от тях. Бульонът се прецежда.
      В олиото се задушават ситно нарязаните лук и морков. Заливат се с бульона. Добавят се ситно нарязаният картоф и подправките без целината и дивисила. Когато зеленчуците са сварени, се слагат фидето, рибните парченца и зелените подправки. Яйцето се разбива с брашното и малко вода. Прибавя се сметаната и по малко се долива от горещата супа - да се уеднакви температурата. Супата се застройва със затоплената сметанова застройка. Поднася се с резен лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар