сряда, 14 декември 2011 г.

КАРТОФИ С ПУШЕНИ ГЪРДИ


  • 300 г пушени свински гърди без кост или бекон
  • 1 кг картофи
  • 200 г замразен грах
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. сминдух
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 каф.л. черен пипер
  • сол
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1 с.л. натурално нишесте


      Картофите се обелват и се нарязват на парченца (големина колкото за една хапка). Разпределят се в тава. Поръсват се с подправките и олиото и се заливат с 1 и половина  чаша вода. Пекат се на 220 градуса около около 30-40 мин (зависи от картофите) - трябва да са почти готови.
     Картофите се изваждат от фурната. Добавя се замразеният грах. В една чаша вода се разтваря нишестето и се изсипва равномерно при картофите. Всичко се разбърква добре. Ако сосът е малко и много се сгъсти се долива още малко вода. Отгоре се подреждат пушените гърди, нарязани на тънки филийки. Ястието се пече още 15-ина минути на 220 градуса.

3 коментара:

  1. МАГИ, тези пушени гърди си представям с какъв аромат са направили картовките.
    Много вкусно браво!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно предложение, Маги! Поздрави!

    ОтговорИзтриване