вторник, 24 април 2012 г.

ПИЛЕШКА СУПА С БЕКОН


  • 1 пилешки фенер
  • 50 г бекон
  • 1 морков
  • 1 главичка лук
  • 1 малка зелена чушка
  • 4 с.л. олио
  • 1 резенче от глава целина
  • 1 яйце
  • 1 каф.ч. кисело мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. сушена целина
  • 5 стръка магданоз
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • черен пипер
  • сол
      Пилешкият фенер се сварява и обезкостява, а бульонът се прецежда. В бульона се сипват олиото и ситно нарязаните зеленчуци. Всичко ври 10-ина минути. Добавят се обезкостеното пилешко месо, беконът, нарязан на кубчета (по желание може предварително да се запържи) и се оставя да покъкри до сваряване на зеленчуците. Ако е необходимо се долива вода. Накрая супата се застройва с разбитото с малко вода яйце, брашно и кисело мляко. Подправя се. Може да се поднесе с резен лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар