петък, 27 април 2012 г.

ПЕЧЕНИ КРУШИ СЪС СЛАДОЛЕД


  • 3 бр. круши
  • 6 ч.л. захар
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 50 г уиски
  • 9 малки топки сладолед (сметанов, горски плодове)
  • 10-на печени бадема
  • манов мед
      Крушите се разделят на две и се изрязва семенната им част. Отрязва се и едно съвсем малко капаче отдолу, за да не се клатушкат. Плодовете се слагат в малка тавичка, на дъното на която се сипва млякото. Във всяко круша се сипва по една лъжичка захар. Пекат се на силана фурна около 15 минути. Поливат се с уиските и се допичат, докато станат златисти (още 15 минути приблизително).



       Всяко парче се поднася с по 3 топки сладолед, поръсено с нарязани баземи и манов мед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар