- 1 опаковка готови кафяви квадратни блатове за торта (3 броя)
- 500 мл сладкарска сметана
- 1/2 бурканче ягодов мармалад
- 1 чаша сироп
- 50 г масло
- 1 с.л. какао
- 1 пакетче шоколадови пръчици
Подрязват се краищата на блатовете, за да станат кръгли - това може да стане като се постави кръгла чиния върху блата и се реже с нож по ръбовете й. Отрязаните крайчета, маслото, какаото и 1-2 с.л. от сиропа се омесват добре. Оставя се в хладилника да стегне.
Сметаната се разбива с миксер до необходимата гъстота. В подходяща чиния се сиропира първия блат, маже се от сметаната. Върху него се поставя вторият блат, сиропира се и се намазва внимателно с ягодовия мармалад. Отгоре пак се маже сметана. Последният блат също се сиропира. Намазва се цялата торта със сметана, като се оставя малко за украса. Сметаната за украса се изсипва в пликче, на което се отрязва съвсем малко от връхчето, т.е. да заприлича на пош. Така се рисува по тортата и се правят линии по желание.
Накрая от тестото в хладилника се оформят малки топчета - като бонбони, които се овалват в шоколадовите пръчици. Подреждат се върху тортата.
Желателно е тортата да престои поне 12 часа в хлдилника преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар