за една порция:
- 3 тънко нарязани филии шунка
- 6 розички броколи
- 2 зелени чушки
- 1 скилидка чесън
- 300-400 г (приблизително) зеле
- 2-3 с.л. соев сос
- 4с.л. олио
- 1 малка кутийка руска салата или 1-2 сварени картофа и 1 морков, нарязани наситно и подправени със сол и майонеза
- 2 с.л. топено сирене от кутийка (може да се замести с майонеза)
- 1 с.л. вегета
В нагорещената мазнина пускам ситно нарязаната скилидка чесън, зелето и чушките нарязани на тънки ивички. Разбърквам често и внимателно. Пържа около 5 мин. и добавям сол и соев сос. Изключвам котлона и оставям зелето още малко отгоре.
В шунката се слага от руската салата и се завива на руло, като отдолу е прехлупената част.
Подреждам всичко в чиния и отгоре украсявам с ивички топено сирене, което слагам в найлоново пликче с миниатюрна дупчица и притискам - става като пош.
Няма коментари:
Публикуване на коментар