Рецептата е по идея на верига магазини "Промаркет"
За омлета:
- 5 яйца
- 150 г настърган кашкавал
- щипка сол
- щипка сода
- 7 стръка магданоз
- 800 г кайма
- 1/2 глава лук
- 1 ч.л. чубрица
- 1 каф.л. черен пипер
- 1/2 каф.л. млян кимион
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 яйце
- сол
Яйцата за омлета се разбиват добре. Добавят се и останалите продукти и ситно нарязаният магдаоз. Сместа се изсипва върху хартия за печене в неголяма правоъгълна тавичка. Пече се на 200 градуса до зачервяване.
Каймата се омесва с подправките и ситно нарязания лук. Разпределя се с размери малко по-големи от омлета върху намокрен найлон (фолио). Отгоре се слага омлета, като се отстранява хартията. С помощта на найлона се навива руло по дължината.
Каймата се омесва с подправките и ситно нарязания лук. Разпределя се с размери малко по-големи от омлета върху намокрен найлон (фолио). Отгоре се слага омлета, като се отстранява хартията. С помощта на найлона се навива руло по дължината.
Рулото се слага в намазана с олио тавичка. Пече се на 200 градуса около половин час - да хване коричка отгоре. Реже се на филии.
Маги,страхотно вкусно е рулото ти!
ОтговорИзтриванеОтдавна ми е в списъка,но още не сме го опитали,а твоето направо съблазнява!И с хубава форма е станало,чудно!
Хубава петъчна вечер!
Много вкусна идея за руло.До сега не съм срещала такава рецепта.
ОтговорИзтриванеПоздравления и приятен уикенд!
Искам го и на масата у нас! Изглежда вкусно , ммммм...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Рулото изглежда наистина страхотно вкусно! Намирам идеята за съчетание на кайма с омлет за много интересна!
ОтговорИзтриванеПриятна неделя и сърдечни поздрави!
Благодаря за хубавите думи, момичета, опитайте го - наистина е вкусно. Поздрава и от мен!
ОтговорИзтриване