- 2 парчета свинско бонфиле
- 300 г дребни печурки
- 5-6 сушени мариновани домата
- 150 г кашкавал
- 1 каф.ч. бяло вино
- сол
- черен пипер
- олио за пържене
- брашно (галета) за овалване
Бонфилетата се нарязват под ъгъл на парчета с дебелина 1-1.5 см. Овкусяват се с подправките. Овалват се в брашното и се запържват леко в сгорещеното олио от двете страни.
Подреждат се в тавичка. Поливат се с виното. Върху всяко парче месо се слага нарязан сушен домат.
В мазнината от пърженето на месото се запържват гъбите цели. Разпределят се в тавата между месото. Всичко се покрива с настърган кашкавал и се запича за кратко в силна фурна.
Много вкусно предложение!Поздрави, хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Соня, успешна седмица и на теб!
Изтриване