петък, 16 март 2012 г.

БОНФИЛЕ С ГЪБИ И КАШКАВАЛ



  • 2 парчета свинско бонфиле
  • 300 г дребни печурки
  • 5-6 сушени мариновани домата
  • 150 г кашкавал
  • 1 каф.ч. бяло вино
  • сол
  • черен пипер
  • олио за пържене
  • брашно (галета) за овалване
      Бонфилетата се нарязват под ъгъл на парчета с дебелина 1-1.5 см. Овкусяват се с подправките. Овалват се в брашното и се запържват леко в сгорещеното олио от двете страни.

       Подреждат се в тавичка. Поливат се с виното. Върху всяко парче месо се слага нарязан сушен домат.
       В мазнината от пърженето на месото се запържват гъбите цели. Разпределят се в тавата между месото. Всичко се покрива с настърган кашкавал и се запича за кратко в силна фурна.

2 коментара: