четвъртък, 22 март 2012 г.

ЯХНИЯ ТОПЧЕТА С НАХУТ


  • 1 главичка лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 морков
  • 2-3 картофа
  • 1 ч.ч. сварен нахут
  • 1 каф.ч. замразен грах
  • 1/2 пакет замразени топчета за супа на Сами-м
  • 6-7 гъби печурки
  • 5 с.л. олио
  • 1 каф.л. червен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • 1 дафинов лист
  • 1 каф.л. сушена салвия
  • 1 каф.л. черен пипер
  • 1/2 каф.ч. доматено пюре
  • 1/2 каф.ч. червено вино
  • сол


      В олиото зе запържват ситно нарязаните лук и чушка, и морковът - на колелца. Прави се запръжка с брашното и червеният пипер и се долива вода (приблизително 2 чаши). Прибавят се гъбите (на ивички), картофите (на не много едри кубчета), доматеното пюре. Оставят се да поврят за десетина минути. Добавят се и останалите продукти, като замразеният грах се слага накрая, за да остане свежо зелен. Щом картофите са сварени, яхнията е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар