сряда, 16 октомври 2013 г.

ЯХНИЯ ОТ ЗЕЛЕНИ ДОМАТЧЕТА


  • 10 зелени домата
  • 1 главичка лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелена чушка
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • 5 с.л. олио
  • 1 с.л. захар
  • 5 стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
     Лукът и чушката се нарязват на не много ситно и се позапържват в олиото. Добавят се чесънът, нарязан на филийки и доматчетата - на полумесеци или филийки. Всичко се пържи до полуготовност. Слагат се червеният пипер и брашното, разбърква се и бързо се сипва чаша вода, за да не загори пиперът. Яхнията се подправя и се оставя да къкри до пълното омекване на доматите. По желание може да се долее още вода - зависи колко искате да е гъсто ястието. Накрая се слага ситно нарязаният магданоз. 
       Много е вкусна и студена и топла, поръсена със сирене.

1 коментар: