- 1 пакет кори за баница
- 250 г кайма
- 5 с.л. олио
- 1 голям морков
- 3 стръка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 1 малък стрък праз
- 200 г доматено пюре
- 100 мл вода
- сол
- 1 голям картоф
В олиото се запържват ситно нарязаните зеленчуци, морковът - настърган на ситно ренде и каймата. Когато са почти готови картофите, се слага доматеното пюре, вода и сол. Оставя се да покъкри, докато плънката стане напълно готова. Трябва да има малко сос, за да не се налага да се мажат корите.
Върху всяка кора се слагат по 2 с.л. от плънката, която се разпределя в средата - размазва се с опакото на лъжицата. Прегъват се двата края на кората и след това се навива на руло. Баничките се подреждат в покрита с хартия за печене тава.
Баничките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар