петък, 2 декември 2011 г.

БОБ С ПУШЕН ДЖОЛАН В ГЮВЕЧ


  • 1 пушен свински джолан с кожа
  • 500 г едър бял боб
  • 2 сушени червени чушки
  • 1 глава лук
  • 7 с.л. олио
  • 2 намачкани домата от консерва
  • 1 ч.л. с връх червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. джоджен
  • 1/2 каф.ч. олио
  • сол
      Бобът се накисва от предния ден. На следващия ден водата се изхвърля. Добавят се подправките, нарязаният на не много ситно лук и чушките, почистени от семето - цели. Всичко се залива с вода и се разбърква. В средата се поставя джоланът цял, така че да е на дъното, а отстрани и отгоре да е бобът. Долива се още вода и олиото - да покрие добре всички продукти.
      Пече се на 200 градуса час и половина до 2 часа. Ако е необходимо, се долива още вода.

4 коментара:

  1. МАГИ , днес ме размазахте всички с любимите ми ястия ,и твоето е едно от тях.
    Много вкусно изглежда и така на гъстичко както го обичам.
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина вкусни ястия навсякъде-и както си е обед,бих си хапнала 1 порцийка.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда, Маги! Приятна неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, момичета, за милите думи.

    ОтговорИзтриване