понеделник, 11 юли 2011 г.

МОРСКА САЛАТА


  • 3-4 парчета замразени калмари
  • 3 домата
  • 1 краставица
  • 2 чушки
  • 1 глава лук
  • 7-8 ленти сушени водорасли
  • 10-ина маслини
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 4 с.л. олио
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • сол
      В олиото се запържват нарязаните на хапки калмари. Посоляват се и се поръсват с червения пипер. Оставят се да изстинат.
     В купичка се накисват с гореща вода водораслите за около половин час.
     В купа за сервиране се нарязват на парченца краставицата, доматите, чушките и лукът - на ситно. Водораслите се изплакват хубаво няколко пъти и се нарязват на едро. Прибавят се и калмарите. Салатата се овкусява и добре се разбърква. Украсява се с маслините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар