- 3-4 парчета замразени калмари
- 3 домата
- 1 краставица
- 2 чушки
- 1 глава лук
- 7-8 ленти сушени водорасли
- 10-ина маслини
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 4 с.л. олио
- зехтин
- балсамов оцет
- сол
В олиото се запържват нарязаните на хапки калмари. Посоляват се и се поръсват с червения пипер. Оставят се да изстинат.
В купичка се накисват с гореща вода водораслите за около половин час.
В купа за сервиране се нарязват на парченца краставицата, доматите, чушките и лукът - на ситно. Водораслите се изплакват хубаво няколко пъти и се нарязват на едро. Прибавят се и калмарите. Салатата се овкусява и добре се разбърква. Украсява се с маслините.
Няма коментари:
Публикуване на коментар